Contact us

PHONE: +30 2314017964

MAIL: atelier@alkminifashion.com

7 Συγγρού
Θεσσαλονίκη, 546 25
Greece

(+30) 231 4017964

Η σχεδιάστρια Αλκμήνη σας προτείνει μοναδικά σχέδια για νυφικά και βραδυνά φορέματα. Επισκεφθείτε το alkmini atelier στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα σχεδιάσουμε για εσάς το νυφικό των ονείρων σας.

Fashion designer Alkmini creates unique bridal and evening dresses. Find your own bridal design and let us create it for you.

Fashion Blog

alkmini fashion blog - Ιδέες και προτάσεις για μοναδικά νυφικά και φορέματα από την σχεδιάστρια Αλκμήνη.

Η σχεδιάστρια Αλκμήνη σας προτείνει ιδέες και σχέδια για ξεχωριστές εμφανίσεις με άποψη και δημιουργίες υψηλής ποιότητας και αξίας.  Μοναδικά νυφικά και βραδυνά φορέματα, οι τάσεις της μόδας από όλο τον κόσμο, προτάσεις για υφάσματα και χρώματα σε μια σελίδα γεμάτη μόδα και στυλ.

ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΑΤΕΛΙΕ ALKMINI ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Lazaros Grekos

Το ατελιέ ALKMINI σε ένα κτίριο “ιστορικό διαμάντι” της Θεσσαλονίκης

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Στοά Μαλακοπή (Συγγρού 7) στεγάζεται πλέον το ατελιέ μας σε ένα υπέροχο διατηρητέο κτίριο, μάρτυρα της πλούσιας ιστορίας της πόλης. Χτισμένο το 1906 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι, το κτίριο κοσμεί την Πλατεία Χρηματιστηρίου με την μοναδικής αισθητικής του πρόσοψη. Ένα μοναδικό κτίριο το οποίο αρχικά λειτούργησε ως Τράπεζα Θεσσαλονίκης, ιδρυμένη το 1888 από την οικογένεια Αλλατίνι και το οποίο κατάφερε να μείνει άθικτο από την μεγάλη πυρκαγιά του 1917, που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της πόλης. Η τράπεζα έκλεισε οριστικά το 1940, όταν επιτάχτηκε από τους Ναζί.

Στη δεκαετία του 1950, το κτίριο μετατράπηκε σε εμπορική στοά με καταστήματα και γραφεία από τους νέους ιδιοκτήτες του. Το 1978, άντεξε τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης, φέροντας ως σημάδι το σταματημένο ρολόι στην πρόσοψή του. Το ρολόι σταμάτησε στις 11:07, την ώρα του σεισμού, και παραμένει έως σήμερα ως μνημείο της δύναμης και της ανθεκτικότητας του κτιρίου.

Είμαστε περήφανοι που το ατελιέ μας στεγάζεται σε αυτό το ιστορικό διαμάντι της Θεσσαλονίκης, ένα κτίριο που συνδυάζει την ομορφιά με την ιστορία, και αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη. Εδώ, δημιουργούμε ρούχα με μεράκι και αγάπη, εμπνευσμένα από την αύρα και την ενέργεια αυτού του μοναδικού χώρου.

Σας προσκαλούμε να μας επισκεφθείτε και να γνωρίσετε από κοντά το ατελιέ μας, αλλά και την ιστορία που κρύβεται στους τοίχους του.

Νέο ALKMINI atelier
Στοά Μαλακοπή, Συγγρού 7, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 231 4017964

Νέο ατελιέ ALKMINI στην Στοά Μαλακοπή, Θεσσαλονίκη

Αίθουσα νυφικών Alkmini

Αίθουσα νυφικών Alkmini

Κολεξιόν Alkmini

Στοά Μαλακοπή, ατελιέ Alkmini

Αίθουσα νυφικών Alkmini